Singlestherapie

Wanneer ga je in singlestherapie?

Een relatie hebben is voor velen een wens. Een relatie aangaan of laten slagen is echter niet voor iedereen even makkelijk. Je kan worden gehinderd door onzekerheid, angst, verveling, wantrouwen, gemis aan intimiteit, steeds weer hetzelfde conflict enzovoort. Vaak heb je al van alles geprobeerd, maar draait het in (het aangaan van) de relatie steeds weer op hetzelfde uit. Singlestherapie helpt om te onderzoeken hoe dit komt, wat jij nodig hebt van jezelf maar ook van die ander om een relatie te kunnen laten slagen.

Hoe werkt het?

Samen met jou kijk ik vanuit het hier en nu terug naar de vorige relaties die voor jou van betekenis waren. Dit kunnen verschillende relaties zijn zoals die met een vorige (seks)partner, vriend of familielid. Op die manier ontdek je wat de invloed van die relaties is op jouw huidige leven en relaties.

Je leert zo wat jou belemmert in een relatie en hoe je dit kunt veranderen. Aan het einde van de therapie weet je wat passend voor jou is en wat jij van een ander nodig hebt om de relatie te laten slagen.

Hoe verloopt een sessie?

De eerste sessie is een kennismakingsgesprek waarin het belangrijk is om te kijken of we een ‘klik’ hebben van waaruit we de therapie kunnen vervolgen.

In de eerste sessie tracht ik te achterhalen wat jouw vraag is of wat het (herhalende) probleem is dat jou hindert in een relatie. Hierop volgen gesprekken om te achterhalen wat voor jou wel en niet helpend is in het aangaan en onderhouden van een relatie.

Gesprekken zijn mogelijk op de dinsdagavond.

Ja, ik wil een gesprek