Over Mij

Ik ben Agnes Zegwaard. Mijn praktijk is gelegen in het centrum van Amsterdam. Te midden van alle drukte is dit een plek om stil te staan bij datgene wat voor jou belangrijk is in een relatie.

Als relatietherapeute help ik partners de onderlinge afstemming te verbeteren. Ik sta gezinsleden bij om hun samenwerking te vergroten. Samen met singles onderzoek ik wat zij nodig hebben om een relatie aan te gaan. 

Mijn achtergrond

Na mijn studie geneeskunde heb ik me gespecialiseerd tot psychiater. In mijn werk als psychiater heb ik geleerd hoe belangrijk de omgeving is voor een persoon om zich goed te voelen. Dat heeft mij gemotiveerd om me tevens te scholen tot relatietherapeute.

Aangezien iedereen net een beetje anders is, ben jij jezelf wat je leuk en uniek maakt. Tegelijk is dat ook lastig omdat het afstemmen met anderen niet altijd vanzelf gaat. Een soepele relatie vraagt soms om wat bijsturing of vergroting van het begrip voor elkaar. Vaak lukt dat zonder hulp, soms is het nodig dat een ander hierbij helpt.

Ik werk naast mijn praktijk ook in de functie van psychiater en relatietherapeute in opleiding bij het Centrum voor Relationele Therapie en op de polikliniek van Arkin Jeugd en Gezin te Amsterdam. Daar behandel en begeleid ik partners, adolescenten en gezinnen met diverse problemen.

Lidmaatschappen

De Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG), Lid in Opleiding tot Systeemtherapeut (LIO ST)

Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)

De Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG), ingeschreven in het register als psychiater

BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) nr: 49912662401

KVK nr: 74350730

LinkedIn

Mijn visie op therapie

Therapie zie ik als een ontdekkingsreis. Aan het begin weet je nog niet precies wat het je brengt. Dat kan spannend zijn. Het vergt soms wat moed om de eerste stap te zetten.

Ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak voelt zodat je vrijuit kan praten met jouw partner, je gezin en met mij. Tegelijk is soms wat spanning nodig om te kunnen veranderen; het is dus niet altijd gemakkelijk.

In mijn gesprekken streef ik er naar dat jij je op je gemak voelt zodat je kan ontdekken wat jij anders wilt en kunt doen, ook al is het spannend. Het is niet altijd alleen maar serieus, ook lachen helpt om met elkaar het gesprek aan te kunnen gaan. 

Heb je een vraag of wil je kennismaken? Aarzel niet en bel of mail mij